Sunday, 9 December 2007

Pengalaman aku....

Ha...macam yang dah aku cakap dalam entry sebelum ni...ni lah tugasan besar aku dalam upacara dan majlis besar ni nanti.....PENGAPIT pengantin lelaki...dan aku..bile dah refer pada plan keluarga dia..katenye tema warna hijau....so berhijau2an lah aku....siaplah akulah org no 3 penting dalam majlis tu....semua information datang dari aku je....hahaha...
so ni persiapan akhir di bedong..rumah tok muaz...aku ada outshine pengatin ke? tak de kan....
gambar2 aku sebagai apit kanan pengantin waktu akad nikah aku dah post dalam entry sebelum ni...so terus je lompat ke acara makan kenduri...aku nak makan dengan kawan2 aku yang lain...tapi permintaan family pengantin suruh aku temankan pengantin....sape yang ditemankan...aku sorang yang tak berteman sebenarnya...tengoklah gambar...btol tak? aku sembang sorang2..baiklah....
So lepas santapan aku pun beredar dari meja pengantin...memberikan mereka ruang yang sangat eksklusif untuk berbicara...dan aku pun carilah kawan2....so gambar di atas adalah salah seorang kawan yang belajar master di USM..dari sudan...macamana?...matching tak?
So lepas je habis kenduri kat rumah pengantin aku dengan masih memakai sut rasmi pengapit di sanglang ...kampung halaman zack...wah3..gaya yb alaf baru..amacam sesuai tak?
Ape2 hal pun aku takkan melupakan pengalaman menjadi pengapit...maybe senang...tapi dalam keadaan gawat bagi pengatin yang berdebar2..dia nakkan seseorang yang sangat dipercayainya untuk berada di samping memberi panduan last minute.....
dan satu rahsia besar yang tak dapat aku lupa ialah aku...yelah kena bawak dokumen pengantin...dah hampir tertukat beg dengan tok kadi....dah beg warna pun sama...nasib baik sempat sedar..kalau tak...kelam kabut upacara...pssst..pengantin tak tau cerita ni...
dan yang paling penting orang cakaplah...bukan aku cakap...orang lain...
lepas pengantin, pengapitnya pulak...betul ke????

2 comments:

Mohamad Azizi Bin Ahmad said...

muaz...ana x dpt g kenduri antaaaa!!!aiman ni je ke gambarnye?

nor dalila said...

hanger juga berwarna hijau